Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Miten tilaan ja saanko tilausvahvistuksen? 

Asiakas rekisteröityy LavisTV -järjestelmään ja luo sinne henkilökohtaisen tunnuksen (sähköposti sekä salasana). Tilaus lähetetään maksamalla tilattupalvelu verkkokaupan maksajärjestelmällä. Jos asiakkaalle ei syystä tai toisesta tule tilausvahvistusta, tilaus ei todennäköisesti ole onnistunut, tai annetussa sähköpostiosoitteessa on ollut virhe. Kehotamme tällaisessa tilanteessa ottamaan viivytyksettä yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten voin maksaa tapahtumista?

Käytämme Bambora PayForm-palvelua, jonka kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/ debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard- ja American Express -kortit. 
 
Lisäksi maksutavaksi käy erikseen lunastettu arvoseteli (voucher).

Maksu tapahtuma keskeytyy / maksu ei onnistu, mitä voin tehdä?

Jos valitsit Bamboran maksumenetelmän, niin aukeaa ponnahdusikkunat.

Kuinka kauan aikaisemmin on maksettava tuntimaksu, jotta se ehtii tulla vahvistetuksi ja näen tapahtuman?

Maksujärjestelmä lähettää ilmoituksen LavisTV:seen heti, kun maksu on hyväksytty eli tunnille pääsee välittömästi maksun suorituksen jälkeen.

Voinko maksaa liikuntasetelillä?

Emme tällä hetkellä tue maksua liikuntaseteleillä.

Koska tilaukseni alkaa?

Tilauksesi alkaa sillä hetkellä, kun maksusi on hyväksytty. Tilaus on voimassa valitsemasi paketin pituuden mukaan maksuhetkestä esimerkiksi:

  • 1 päivä (24h)
  • 2 viikkoa
  • 1 kk 
  • 4 kk tai
  • Jatkuvasti (kuukausiveloitteinen palvelu)

Kuinka voin peruuttaa kestotilaukseni?

Voit itse peruuttaa kestotilauksesi. Kirjaudu tunnuksella, jonka tilauksen haluatte lopettaa. Kirjautumisen jälkeen menemällä Profiiliin ylä kulman ikonista ja valitse 'Omat tilaukseni'. Siellä näkyvät kaikki teidän tilauksenne. Voimassa olevan kestotilauksen kohdalla on nappi, jolla tilauksen voi päättää. Kun kyseessä on kestotilaus niin voitte käyttää palvelua seuraavaan maksuhetkeen saakka. Se, että tuliko peruutus läpi niin sen näkee siitä, että se peruutusnappi poistuu näkyvistä.

Millä päätelaitteilla voin katsoa sisältöjä?

Lavis-TV -palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa.

Toimiiko palvelu Chromecastilla?

Lavis-TV:n käyttämä videosoitin tukee myös  Chromecast / Googlecast -ominaisuutta joissakin päätelaitteissa, mutta päätelaitteissa on eroja ja emme pysty tällä hetkellä testaamaan niitä kaikkia ja antamaan tukea sen toiminnalle.

Rajoitetaanko katselumäärää?

Emme rajoita lähetyksien katselun määrää eli voit katsoa niin paljon Live-lähetyksiä sekä tallenteita kuin haluat tilauksesi voimassaoloaikana.

Live -lähetys on alkanut, mutta videokuva ei tule ruutuun, mitä voin tehdä?

Mikäli kaiken pitäisi olla kunnossa (sekä ohjelman aikataulun mukaisesti käynnissä), mutta et näe videokuvaa, niin päivitä selaimesi (sivun päivitys/ refresh painikkeesta).

Video pätkii, mitä voin tehdä?

Videon pätkiminen voi johtua monesta syystä. Sujuva katselu vaatii vain noin 3 Mbps nettiyhteyden, mutta erityisesti poikkeusaikoina voi nettiyhteydet eri puolella olla niin suuressa käytössä, että yhteys pätkii. Mikäli saatavilla, suosittelemme silloin kokeilemaan toista yhteyttä joko mobiili-nettiä tai kodin Wifi-yhteyttä. Myös selaimen, päätelaitteen tai (kodin laajakaista yhteyttä käytettäessä nettimodeemin) käynnistäminen uudelleen voi auttaa.

Minulla on ongelma kirjautumisen/rekisteröitymisen kanssa, mitä voin tehdä?

Mikäli sinulla on ongelmia rekisteröitymisen/ kirjautumisen kanssa, niin kokeile toista Internet-selainta (esim. Mozilla Firefox, Chrome tai Windows Explorer).

Näenkö tallenteita Lavis-TV:stä?

Kyllä näet! Live -lähetykset talllennetaan videokirjastoon, jossa ne ovat nähtävillä seitsemän (7) päivän ajan. 

Mitä teen, kun en saa yksin selvitettyä asiaa?

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme:
 
info@lavistv.fi
 
Palvelemme MA-PE välillä 8:00 - 16:00.